keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Operaatio sohvan kotiuttaminen

Viimeksi kerroinkin jo, että muutoksen tuulet ovat puhaltaneet olohuoneessamme. Hyyyvin huonokuntoisen sohvan tilalle hankittiin viimein uusi ja nyt huoneessa on taas mukavampi olla.




Mutta että sohvan hankkiminen voikin olla tuskallista. Mikä malli, minkä värinen, nahka vai kangas, mikä koko, kulmasohva, kulmadivaani vai kaksi erillistä sohvaa jne jne jne. Huonekalukaupassa sohvat näyttävät aivan erilaisilta kuin kotona ja koon hahmottaminen on vaikeaa.

Myös värin päättäminen on ainakin minulle haastavaa kun huoneessa on yksi harmaa seinä. Näyttääkö joko sohva tai seinä likaiselta jos molemmat ovat harmaita, mutta sävyt menevätkin ristiin? Saisipa sohviakin kasan kotisovitukseen ennen päätöksen tekemistä - eipä taida onnistua ihan helpolla. Onko muillakin näin hankalaa vai onko tämä pelkästään oma ongelmani?




Alunperin suunnittelin, että olisimme jatkaneet valkoisella sohvalla, mutta mieli kääntyi lopulta harmaaseen ja olen tyytyväinen. Uusi sohva toi mukanaan olohuoneen sisustusinnon. Halusin sohvan taakse seinälle, pianon yläpuolelle jotain muutakin harmaata ja tadaa, eräänä iltana puolenyön tietämissä löysin itseni värkkäilemässä ontelokuteesta solmuja pyöröriman ympärille.

Oikeat makramee-tekijät, laittakaa te silmät nyt kiinni, sillä tässä seinävaatteessa on aivan omia solmujani. Otin mallia netin solmuoppaista ja päädyin tekemään aina saman suuntaisia solmuja. Seinävaate syntyi hetkessä ja minusta se sitoo huonetta nyt paremmin kokonaisuudeksi.








Niin pehmentyi kertaheitolla olohuoneen värimaailmakin. Mustavalkoisuus sai tehdä tilaa pehmeydelle. Mustavalkoisuus antaa ryhdikkyyttä ja selkeyttä. Ehkä meillä on tultu tilanteeseen, jolloin arjen juoksuille tarvitaan vastapainoksi levollisuutta ja rauhaa - sen ryhdikkyyden lisäksi.

Rauhallista ja levollista marraskuun viimeistä sinullekin! Muistathan, että tämä ilta on aikaa vielä osallistua sisäisen kauneuden arvontaan - pääset sinne tästä klik.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

lauantai 26. marraskuuta 2016

Pikkujoulun merkkejä

Pikkujouluviikonloppu. Mihin tämä syksy hävisi? Joulu on ollut mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta silti tuntuu oudolta, että nyt sen aika on todellakin käsillä.




On siis aivan virallisestikin lupa käynnistää joulumoottorit ja päästää joulumieli vähitellen ilmoille. Kukkalan Sannan innoittamana kävin eilen hakemassa ihania lasipalloja, joiden sisälle saa sujautettua jotain pientä kaunista. Vielä illalla hain pimeässä pihaltamme pienet kuusenoksat ja pujotin ne pallojen sisälle.








Olohuoneen paraatipaikalle pääsi myös Mum'sin pillihimmeli. Olen suunnitellut tällaisen tekemistä jo pidempään, mutta nyt kun meille täydellisen kokoinen ja näköinen Paattisten "pappojen" tekemä himmeli käveli lähes syliini Kotilaiturilla en pystynyt kieltäytymään. Voi olla, ettei kärsivällisyyteni olisi riittänytkään näin suuren himmelin tekemiseen. Pieniä pillitimanttikoristeita haluan kuitenkin edelleen kokeilla tehdä itsekin.






Myös joulukalenterit on kaivettu esille. Kuopuksen toiveesta ripustamme tänäkin vuonna koko perheen yhteisten tekemisten joulukalenterin verkkoon. Jokaiselle perheenjäsenelle on jo jaettu laput, johin tekemiset kirjoitetaan.

En pystynyt vastustamaan myöskään tätä kalenterikynttilää. Onneksi kynttilässä on matkaa tuohon ensimmäiseen viivaan, jotta pääsemme polttamaan sitä jo huomenna, ensimmäisenä adventtina.







Tällaisia valmisteluja täällä - mites siellä? Olohuoneessa oli kiva kuvata pitkästä aikaa kun aurinko paistoi ja huoneeseen saatiin vihdoin uusi sohva. Toki uuden värinen sohva toi tyypilliseen tapaan mukanaan pienen (?) lumipalloefektin, mutta nyt näyttää, että huoneessa viihtyy taas. Lisää kuvia on varmasti tulossa lähiaikoina.


 



Olohuoneen oven yläpuolelle tuli myös tällainen jouluinen merkki toiminnan tarpeesta. Tarkkana siis kaikki meillä liikkuvat. Suukkoja saa antaa ja ottaa vastaan ♥


Mukavaa pikkujouluviikonloppua ja ensimmäistä adventtia! Nyt pitää mennä katsomaan ja tekemään huomisten partion ja koulun joulumyyjäisten kahden luokan myyntitavarat meidän osaltamme kuntoon. Onhan tässä vielä hyvin aikaa huomiseen...

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Sisäistä kauneutta | ARVONTA

Kauneus tulee sisältä sanotaan. Se pitää paikkansa, moninkin tavoin. Hyvä olo heijastuu ihmisestä ja näkyy katseesta, kauniit ajatukset ja positiivinen elämänasenne samoin. Toisaalta myös se mitä laitamme suuhumme vaikuttaa, paljon.




Olen onnekas siinä mielessä, että ihoni on ollut aina helppo. Tämän olen kertonut blogissa aikaisemminkin. Olen alkanut rasvata ja hoitaa ihoani vasta viimeisten vuosien aikana.

Viimeisten vuosien aikana peilistä on alkanut näkyä myös entistä selvemmin väsymys ja stressi. Meikilläkään ei saa taiottua stressaantuneeseen naiseen sitä ilmettä, joka kasvoilla ja iholla on normaalisti. Kuulostaako tutulta?

En suostu uskomaan, että parasta ennen päiväykseni on mennyt, mutta enemmän töitä asioiden eteen täytyy tehdä. Ikä saa minusta näkyä ihmisessä, enkä varsinaisesti pelkää ryppyjä. Naururypytkin kun kertovat omaa tarinaansa ja onnellisen näköinen ikäihminen on minusta todellakin kaunis kaikkine eletystä elämästä kertovine uurteineen.




Mutta tuo heleys ja ihon terve hehku. Niitä en haluaisi kadottaa. Ilmeisesti meitä on muitakin, sillä apteekeissa myytävä uusi kauneusravintolisä Helein* Anti-Aging Premium tulee tähän avuksi.  Helein-kapselit ovat täsmäase ikääntymisen merkkejä vastaan 40+ -ikäisille ja ne sopivat meille, jotka haluamme edistää ihomme heleyttä ja nuorekkuutta sekä ennaltaehkäistä ja poistaa ikääntymisen merkkejä. Tätä tuotetta lähden nyt testaamaan blogiyhteistyön merkeissä.





Stressi, yksipuolinen ravinto ja väsymys näkyvät jo nuoremmillakin ja ensimmäisenä juuri hiuksissa, kynsissä ja ihossa. Heleinillä on sarjassa tuotteet myös heille. Biotin + sopii ensimmäiseksi kauneutta edistäväksi ravintolisäksi. Se on suunniteltu jo 20+ -ikäisille ja vahvistaa erityisesti hiuksia ja kynsiä. 30+ -ikäisille on tarkoitettu puolestaan Skin, Hair & Nails, joka on ravintolisä hiuksille ja kynsille sekä myös iholle.


Haluaisitko sinä lähteä kanssani testailemaan? Helein on luvannut yhdelle blogini lukijalle vapaavalintaisen purkin kauneutta ja osallistut arvontaan kun kerrot 30.11.2016 klo 23.59 mennessä kommenttiin mikä näistä kolmesta tuotteesta kiinnostaisi sinua, mitä haluaisit testata.




Helmenhohtoiset kapselit ovat ilo silmälle. Raikasta vettä, yksi kapseli päivässä ja mahdollisimman terveet elämäntavat. Olisiko tässä kauneussuunnitelma tälle syksylle?

Mukavaa viikkoa ulkona olevasta harmaasta säästä huolimatta!

Anu

* Tuotteet saatu blogiyhteistyön merkeissä Helein / Verman. Kiitos!

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

perjantai 18. marraskuuta 2016

Ruisrullia glögipöytään

Pikkujouluaika lähestyy. Ystäviä on kiva kutsua glögille ja silloin tarvitaan jotain pientä tarjottavaa. Glögi on makeaa ja siksi ainakin itse pidän siitä, että tarjottavissa on pieniä suolapaloja.





Olen tällä hetkellä aivan innoissani näistä ruisleipärullista. Löysin ne alunperin Peggyn pienen punaisen keittiön listoilta ja Peggy oli ristinyt ne hauskasti ruisheiksi.

Ruisrullat tehdään Vaasan Ohuesta ruisleivästä (Vaasan Ruispalat Ohut herkku) ja ohje on varioitavissa vaikka kuinka. Väliin voi laittaa erilaisia tuorejuustoja ja vaikkapa poroa, kalkkunaa, graavia lohta, lämminsavulohta tai mitä ikinä keksiikin.  Mausteeksi vaikka vihreää omenaa pikkuruisina kuutioina, suolakurkkua, sipulia, yrttejä, avokadoa tai aurinkokuivattua tomaattia - vain mielikuvitus on rajana.




Meillä näiden ruisrullien väliin tehtiin isänpäivänä tahna Peggyn ohjetta mukaellen. Tahnaan laitettiin lohi-piparjuurituorejuustoa ja aivan hienoksi hakattua sipulia sekä tilliä. Tämä tahna levitettiin leivälle ja tahnan päälle viipale graavia lohta. Sen jälkeen leipä rullataan ja kiinnitetään cocktailtikuilla molemmista päistä. Veitsellä vielä rulla puolesta välistä kahtia.




Leivät rullaantuvat todella näppärästi, eivätkä halkeile tai lohkeile. Tekeminen on siis todella helppoa. Ja mikä parasta, ruisrullat maistuvat herkullisille ja näyttävät kivoilta - eivätkä ole ihan pahimpia kaloripommejakaan. Näitä meillä on värkkäilty jo useampaan kertaan ja värkkäillään edelleen.

Niin on tämäkin arkiviikko takana. Nyt tumppusukat jalkaan, kynttilät palamaan ja viikonlopun viettoon - ulkona saa sade ropista. Meillä tämä viikonloppu on vuoden vilkkain syntymäpäiväviikonloppu, sillä juhlimme miestä, kummityttöä ja siskoani. Rentoa viikonloppua sinullekin!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Yhden haaveen toteutuminen

Muistatko vielä kun kerroin niistä sammaleen seassa olevista havunneulaista? Eilen ilmestyi uusin Terassi-lehti ja sieltä löytyy juttu, johon tuo neulasasia liittyi. Kokeilimme nimittäin Kotilaiturin Katin kanssa siipiämme yhteisprojektissa, josta syntyi lehtiartikkeli Terassipiknik ja paljuttelua.




Stailasimme terassipiknikin Katin perheen upouudelle, ihanalle terassille. Ideana oli, että terassin käyttöaikaa voi hyvin jatkaa kesänajan jälkeenkin ja mikä olisikaan mukavampi tapa kuin istua siellä iltaa ystävien kanssa illan hämärtyessä.

Järjestelyissä ei aina tarvitse nähdä niin paljon vaivaa, vaan helpoilla, nopeasti toteutettavilla resepteillä saa valmistettua tarjottavat ja kodin siivoamisenkin pystyy jättämään välistä, ulkona kun istutaan.








Lämmintä vaatetta päälle, terassille kynttilöitä, taljoja ja pehmeitä filttejä ja siinä se sitten onkin hyvän seuran lisäksi.




Kattausidea lähti vanhoista, vihreistä sinappilaseista, jotka löysimme Ekotilasta. Laseihin laitettiin sammalta, jäkälää, puolukanvarpuja ja lämpökynttilöitä. Lasien väliin aseteltiin kuiva oksankappale.

Olemme molemmat menettäneet sydämemme Tarja Ritari Designin pellavatuotteille ja ne sopivatkin tähän kattaukseen aivan täydellisesti. Tarjan uutuudet, Mokkapuun kahvisäkeistä tehdyt tyynyt ja kovetetut pussukat olivat piste iin päälle.






Itseäni jännitti reseptipuoli. Olin suunnitellut jo kesällä kokeilevani piirasta, johon täytteeksi tulisi punaisia viinimarjoja tai puolukoita ja karamellisoitua kondensoitua maitoa - pohjassa voisi olla vehnäjauhojen lisäksi myös ruisjauhoja. Loppukesällä resepti syntyikin ja se löytyy nyt lehdestä.




Pyysimme menulle vielä viinisuositukset, joten nyt on valmis illanistujaiskokonaisuus toteutuksia vailla. Olepa hyvä. Ihan huippuidea muuten tuo puolikkaan kokoinen samppanja, jota meille suositeltiin. Se on juuri sopivan kokoinen juhlistamaan muutaman henkilön illan ja sopii joko tuolle jälkkäripiirakalle tai vaikka illan alkuun.




Tällainen haave toteutui. Terassi-lehdessä (nro 8/2016) on lisää kuvia useamman aukeaman verran ja Katin Kotilaituri-blogista löydät myös postauksen projektistamme jos haluat nähdä tarkemmin miltä terassimme näytti.

Kiitos Katille projektikumppanuudesta ja kiitos yhteistyökumppaneillemme ♥

Yhteistyössä Tarja Ritari Design: korit, kaita- ja leipäliinat, tyynyt
Cisa Drinks: juomasuositukset
Rintalan Tila: taljat


Mukavaa keskiviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

torstai 10. marraskuuta 2016

Joulufiilistä ja ideoita Kotilaiturilta

Me Åblogit kokoustimme tällä viikolla Kotilaiturilla. Samalla meillä oli oiva tilaisuus sukeltaa Kotilaiturin tunnelmalliseen joulumaailmaan.




Minusta on ihana imeä vaikutteita ja inspiraatiota erilaisista paikoista. Kotilaiturin joulu on ollut aina yksi tällainen paikka, eikä se pettänyt tälläkään kerralla.

Kotilaiturin joulussa on tänä vuonna paljon vihreää ja ruskeaa sekä paljon luontoa ja luonnon materiaaleja. Ensi vuoden jouluväriksi Kati ounasteli punaista myös meidän koteihimme, joissa punaista ei ole näkynyt muutamiin vuosiin. Saa nähdä, never say never.










Somistuksiin ja esillepanoihin on panostettu ja niissä on paljon vinkkejä, joita voi napata mukaan omaankin kotiin. Katin apuna on ollut Villa Puomin Hanna, toinen tyylitaituri. Yhdessä näiden naisten käsissä on syntyi tämä kaunis luontojoulu.














Havunneulaset sammaleen joukossa hymyilyttävät. Ne liittyvät yhteiseen projektiimme, josta kerron lisää myöhemmin. Olin itse nyppimässä neulaisia ja muita metsän röhniä ja roskia pois sammaleiden joukosta tehdessämme stailausta - vieressä Kati laittoi sammaleet neulasineen astioihin ja vinkkasi samaa minullekin. Ja miten kivalta nuo näyttävätkin. Ei kaiken tarvitse olla niin sliipattua ja viimeisteltyä - pieni särmä tekee terää.






Tällaisen kuoren sisälle voisi hyvin sujauttaa sormukset tai rakkaan korun yön ajaksi.




Ja kun Kotilaiturista puhutaan, ei voi unohtaa kässäilypuolta. Langoissa on taas aivan ihania värejä ja sävyjä ja materiaaleja, joista valita. Kuukauden kässäilytyönä on pipo ja pipolangan ostajalle luvattiin ohje kaupanpäälle.

Mahtaakohan tuo olla sama ohje, jolla itse innostuin neulomaan äidilleni joululahjan. Siis minun, joka en todellakaan ole neulojaihminen, taitoni riittivät tuohon pipoon ja sain sen jopa valmiiksi ihan kohtuullisessa ajassa.




Facebookin aktiivinen jouluryhmä on herättänyt joulufiilikseni tänä vuonna hyvissä ajoin - ja tuo juuri satanut lumi on vielä lisännyt sitä. Nyt tarvittaisiin vain lisää aikaa, jotta saisin ideoita siirrettyä käytäntöön. Mielessä vilahtaa myös pieni pelko siitä, muistanko kaiken ja onko jouluflow vielä tallella kun tekemisen aika jossain vaiheessa koittaa. No, ehkä piipahdan Kotilaiturilla fiilistelemässä silloin uudelleen. Kiitos Kati kun saimme tulla!

Mukavaa lumiviikon jatkoa!
Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

lauantai 5. marraskuuta 2016

Itse tehty saippua | helppo lahjaidea

Taas alkaa lähestyä se aika vuodesta kun on kiva antaa pieniä muistamisia ystäville, opettajalle ja harrastusohjaajille tai kääräistä jotain mukavaa pikkujoulupakettiin. Itse tehdyt lahjat ovat ihania ja tekijälle aina helpompaa jos tuo itse tehty lahja on helppo tehdä ja se valmistuu nopeasti.




Meillä touhuiltiin eilen saippuoita äidit ja tyttäret -kokoonpanolla hyvien ystävien luona. Olihan joukossa myös yksi pieni miehenalku. Kiitos mukavasta illasta! Kenelläkään ei ollut kokemusta saippuan tekemisestä, mutta hyvillä ohjeilla päästiin onnistuneeseen lopputulokseen.


Askartelukaupassa myydään valmista saippuamassaa, jota sulatetaan kuten suklaata tai voita, pieneksi pilkottuna palasina esim. mikrossa tai vesihauteessa. Meillä mikro oli 60 prosenttisella teholla ja aikaa laitettiin pieninä jaksoina. Välillä sekoiteltiin ja tarkastettiin tilanne muutenkin.




Saippuamassaa löytyy sekä kirkkaana, että valkoisena ja sitä voi värjätä eri väriseksi. Joukkoon voi lisätä myös tuoksua eteerisistä öljyistä. Meillä käytössä olivat piparminttu- ja greippiöljy. Valkoisesta massasta sai kauniita pastellisävyjä ja kirkkaasta läpikuultavia. Tosin mustalla pääsimme aivan läpimustaankin lopputulokseen.

Äidit jäivät tällä kertaa hieman "alakynteen" lasten innostuttua puuhaan, mutta äitien saippuasta tehtiin mustaa ja sulan saippuamassan joukkoon laitettiin tummaa kahvia antamaan tuoksua. Kahvia käyttämällä saippuasta pitäisi tulla aavistuksen kuoriva. Itse emme ole vielä selvinneet testaamaan.




Valuumuotteina meillä oli silikonisia muffinivuokia sekä esimerkiksi maitotölkkejä. Maitotölkkiin valettu saippua oli helppo irrottaa tölkistä ja pilkkoa sen jälkeen sopiviksi paloiksi veitsellä. Saippuamassa kovettui yllättävänkin nopeasti ja osa saippuoista irroiteltiin ja paloiteltiin vielä saman illan aikana.

Lahjapaperi ympärille ja pieni koriste narulla kiinni, niin muistaminen on valmiina. Tai jos haluat isomman lahjan, on saippua mukava lisätä vaikkapa kauniin pyyhkeen päälle pakettiin.





Toinen helppo idea itsetehdyksi lahjaksi löytyy viime vuoden postauksestani täältä klik.

Kaikki ei illan aikana mennyt kuitenkaan kuin Strömsössä. Tarkoituksemme oli tehdä myös kylpypommeja, mutta niissä massa alkoi kuohua sen jälkeen kun se oli laitettu muotteihin ja tänä aamuna lopputuloksena oli melko... miten sen sanoisi... mielenkiintoisen näköinen lopputulos. Jos osaat auttaa mistä tuo kuohuminen johtui, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan mitä tehdä toisella tavalla.

Mukavaa pyhäipäiväviikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.