torstai 6. lokakuuta 2016

Elämä kuin oravalla

Tämä aika vuodesta on sitä aikaa kun välillä tuntuu, että elän oravan elämää. Talven varalle pitää kerätä tammenterhoja, käpyjä, hevoskastanjan siemeniä, jäkäläisiä oksia ja ties mitä. Tutun metsänomistajan mailta myös ehkä hieman sammalta ja jäkälääkin.

Erona oravaan toki se, ettei näitä käytetä meillä talven ravintona, onneksi.






Toistaiseksi olen vielä keräilyvaiheessa. Lähemmäs joulua ja talvea kun mennään, muuttuvat asetelmat uudenlaiseksi ja niihin kuuluvat nämä luonnon aarteet. Onko linjoilla muita oravia? Mitä sinun aarteesi ovat? Etten vain unohda jotain tuiki tarpeellista, joka on loppusyksyllä tai talvella ehdoton hittijuttu :)






Toinen kysymys vielä. Olen kiinnostuneena etsinyt aina välillä vakiokaupastamme nyhtökauraa, mutta toistaiseksi meidän kaupassaoloaikamme eivät ole kohdanneet. Olemme siellä selvästikin eri aikoina. Nyt olin onnettaren suosiossa ja voitin samaisen ruokakaupan Facebook-arvonnasta laatikollisen tuota mielenkiintoista raaka-ainetta. Oletko testannut nyhtökauraa?




Nuo kaikki pakkaukset olivat maustamatonta versiota ja maustaminen on ilmeisesti tässä Se Juttu. Olen ikionnellinen jos vinkkaat tai linkkaat oman lempinyhtökaurareseptisi kommentteihin. Sormia kutittelee jo päästä testailemaan.

Kauniita syyspäiviä!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

11 kommenttia:

  1. Ihania 'aarteita' ♥ Ja toi oksa on niin superkaunis!
    Mun ei tarvitsisi kuin tyhjentää poikien taskut, niin jo löytyis kymmeniä tammenterhoja :D
    (Nyhtikseen en oo vielä törmännyt, ostaisin kyllä jos osuisi kohdalle :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sulla on Miru ihanat pikkuoravat! Meillä on tytöiltä tämä aika mennyt jo ohi, mutta äippä alkaa selvästi taantua... :D

      Poista
  2. Mä keräilen kastanjoita ja lehtiä :)
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
  3. Hihii..täällä ei ole oikein jyväjemmari päässyt vauhtiin, on ollut vaan niin paljon muuta puuhastelua, vaikka kotona parhaillaan olenkin. Ulkona on kyllä tuota upeaa ruskaa ihaillut! Kauniita kuvia taasen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä niin upea ruska täälläkin ja aurinko on hemmotellut, että tuntuu kuin lähes kaikki muu jäisikin sivuun. Nautitaan syksystä Suffeliini!

      Poista
  4. Ihania metsänaarteita olet kerännyt. Kyläilevä pikkuväki on täällä kerännyt kastanjoita, niitä on upotettu hiekkalaatikon hiekkaan. Siinä keräilyt toistaiseksi.
    Nyhtökauraa olen maistanut. Ja sitä tortillojen sisälle ajatellut. Toistaiseksi kotona kokeilematta.
    Aurinkoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinun apulaiset ovat tehneetkin sitten kunnon kätköjä hiekkalaatikkoon Tuula :) Tortillojen sisälle ajattelin minäkin nyhtökauraa testailla yhtenä vaihtoehtona. Yhden kokeilun kun tekee, on helpompi miettiä uusia käyttökohteita. Kaunista viikonloppua!

      Poista
  5. Hyvä kun muistutit, täytyykin kipaista keräämään metsän aarteita talteen heti tulevana viikonloppuna! Viime vuonna jouduin kaivelemaan jouluaskarteluihin tarvittavat sammaleet ja käpyset ensilumen alta ja niiden kuivuminen tuntui kestävän iäisyyden...
    Mä testasin nyhtistä blogissani toukokuussa. Sujautin tuotetta tortillojen täytteeksi. Nyhtis kaipaa kaverikseen kunnon mausteet, sellaisenaan se on melko mautonta. Suolaa, pippuria, chiliä, ripaus sitruunan mehua ja mieluisia yrttejä tuovat sopivasti potkua nyhtökauralle.

    Kiitos kivasta seurasta, olipa mukava ilta eilen. Ding, ding, ding :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan dingdingding :) Kiitos itsellesi kivasta seurasta Teija - oli tosiaan mukava ilta! Tällä viikolla on nyt humputeltu, mitäs ensi viikoksi keksitään?

      Muistankin, että testailit nyhtökauraa kesällä. Kiitos vinkeistä! Viikonloppuna voisi avata ensimmäisen paketin ja lähteä testailemaan. Mielenkiintoista.

      Poista
  6. Voi orava sentään! :D Kyllä vaan, käpyjä ja oksia ja sammalta... ja kohtapuoliin myös pikkuisia kuusia :)

    Upeat kuvat♥

    VastaaPoista