tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hääpäivän viettoa

Kaksitoista vuotta. Niin kauan siitä jo on kun meidät on vihitty. Mies oli talvella hakenut yk-joukkoihin ja näytti siltä, että tällä kerralla kutsua ei tule. Yksi rauhanturvaajavuosi hänellä oli jo entuudestaan takanaan. Niinpä seuraavana kesänä päätettiin viettää häitä. Kutsu joukkoihin tuli kuitenkin viime hetkellä ja muutamaa kuukautta ennen h-hetkeä mies lähti yk-joukkoihin. Sulhanen pääsi kuitenkin lomalle omien häidensä vuoksi. Onneksi.




Yllätyksellisyyttä, ylämäkeä ja alamäkeä sekä nopeita suunnitelman muutoksia on ollut enemmän ja vähemmän kaikissa näissä vuosissakin, mutta selvitty on. Viikonloppuna hääpäivää juhlittiin perheen kesken herkkuiltapalalla.

Lidlistä löytyi tosi kivoja minikokoisia hampurilaissämpylöitä. Pirskottelimme leikkuupintaan hieman öljyä ja käytimme sämpyt grillin kautta rapeiksi. Väliin inkiväärisinaapilla maustettua majoneesia, hieman salaattia, pala broilerin ohutta filepihviä sekä salsaa, johon laitoin tomaattia, sipulia, persikkaa, greippiminttua, lehtipersiljaa, öljyä, suolaa ja pippuria. Lakit vielä kiinni lasten jonkin vuoden synttärikutsuilta yli jääneillä itse tehdyillä viiritikuilla.





Jälkkäriksi lapset tekivät kesän ensimmäisen mansikkakakun. Alkossa suositeltiin jo alkukesällä mansikkakakun kaveriksi hyvin viilennettyä Brachetto d´Acqui -nimistä makeaa viiniä. Juhlan kunniaksi korkattiin tuo viini ja oli muuten hyvää. Samoin kuin olivat nuo helppoakin helpommat hampit.





Näillä eväillä suunnataan nyt siis seuraavaan vuoteen. Täytyy myöntää, että en laittaisi ollenkaan pahakseni, jos tuleva vuosi toisi hieman vähemmän noita pikaisia suunnitelman muutoksia ja antaisi mahdollisuuden toteuttaa jotain asioita oikein ajan kanssa suunnitellenkin. Toivossa on hyvä elää ja onhan se niinkin, että tällaiset äkkikäännökset ja nopeat liikkeet pitävät ihmisen virkeänä ;) Positiivista ajattelua yritän...

Mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

28 kommenttia:

  1. Kovasti onnea teille!<3 Toivotaan monia, monia hyviä vuosia yhdessä! Ihanat herkut teillä ja juuri mukavanlaista hääpäivänviettoa.:) Salsa kuulostaa sellaiselle, että tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina ♥ Salsasta tuli tosi onnistunut ja se sopi hyvin broiskuleikkeen kanssa hampin väliin. Tulen tekemään uudestaan minäkin :)

      Poista
  2. Lämpimät onnittelut tusinasta! :) ..Niin liikkis kortti ♥ Ja älyttömän herkullisen näköiset syömingit teillä! ..tuo juomasuositus pitää laittaa korvan taakse :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru ♥ Sen mitä olen blogin välityksellä oppinut tuntemaan juomamakuasi, niin uskon, että pidät tuosta kuohuvasta :) ....jotenkin en vain lakkaa ihmettelemästä sitä, miten hyvin sitä uskoo tuntevansa ihmisiä, vaikka onkin tekemisissä vain blogien kautta :)

      Poista
    2. Mä niin tiedän! Ja mä uskon ihan täysin itsekin, että tykkään juomasta kun kerran sanot niin, hahaa :D (Ja eikun Alkoon huomenna, koska lauantaina on kahden kotiäidin irtiottopäivä :)

      Poista
    3. Tulethan kertomaan sitten tunsinko sinut vai en :) Pitäkäähän hauskaa!

      Poista
  3. Onnea ensimmäisestä tusinasta! Tulkoon niitä monta lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pia ♥ Toivotaan, että vuodet ja me molemmat kohtelemme toisiamme hyvin ja saadaan monta tusinaa lisää :)

      Poista
  4. Onnea <3. Meillä on huomenna 11v hääpäivä. Jotain hyvää korkataan sen kunniaksi varmasti.
    Suloiset minihampparit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja ja valtavasti onnea myös teidän hääpäivän johdosta! Aika lähellä ovat sekä päivät, että vuodetkin meillä :)

      Poista
  5. Oi mahtavaa! Onnea vielä vähän lisää, vaikka teillä sitä on ihan hurjasti jo vuosienvarrella ollutkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna ♥ Onnea tarvitaan aina, sitä tuskin voi toivoa ihmisille liikaa ♥

      Poista
  6. Onnea teille! Olipas teillä ihanat tarjoilut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima ♥ Ihanaa näissä tarjoiluissa oli myös se, että ne valmistuivat hetkessä - ja olivat herkullisia.

      Poista
  7. Onnea hääpäivän johdosta. Ihanat tarjoilut ollut ja suloinen kortti lapsilta.

    VastaaPoista
  8. Onnea hääpäivän johdosta! Ja noi pienet hampurilaissämpylät tulivat kuin tilauksesta minunkin tarpeisiin....poitsu haluaa juhlia synttärinsä grillipartyjen merkeissä ja noi sopii just siihen, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi ♥ Toivotaan, että pieniä sämpylöitä löytyy teiltäkin. Toivon todella, että ne jäävät pysyvästikin Lidlin valikoimaan, sillä ne olivat tosi näppäriä ja pienellä vaivalla saa kivan näköistä ja hyvää tarjottavaa.

      Poista
  9. Myöhästyneet, mutta sitäkin lämpimämmät hääpäiväonnittelut! Meille tuli 13 vuotta täyteen 8.6., joten ollaan oltu rengastettuna miltei yhtä kauan aikaa :))
    Teillä on ollut ihana hääpäiväateria, ajatella että lapset väsäsivät teille mansikkakakun <3
    Mihin muuhun tuota greippiminttua voi käyttää kuin tuollaiseen salsaan? Katin tuoma yrtti on kasvanut ihan valtavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija ♥ Onnea teillekin näin jälkikäteen! Teillä onkin erityisen hyvä hääpäivä, sillä se on syntymäpäiväni :)

      Greippiminttu on meilläkin hullaantunut aivan täysin ja pukkaa valtavasti uutta koko ajan. Olen käyttänyt sitä salsan lisäksi esim. smoothieen (mansikkaa, banaania ja minttua) ja sitten niihin paljon puhuttuihin mojitoihin ;) Itse tehdyt mojitot ovat kyllä vaarallisen hyviä, mutta niihin menee helposti iso kasa mintun lehtiä ja koska eihän mintun kannata turhan päiten antaa kasvaa, niin täytyy vain uhrautua... ;)

      Poista
  10. Oikein paljon onnea <3

    VastaaPoista
  11. Onnea hääpäivän johdosta. Hääpäiviä kannattaa aina juhlia ja muistaa se päivä, joka oli varmaan se elämän onnellisin päivä. Itselläni tulee tänä vuonna 31-vuotta täyteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ♥ Vau, sinulla on kunnioitettavan pitkä avioliitto takana. Onnea jo etukäteen! On aivan totta, että hääpäivän tunnelmaan on helppo palata muistoissa. Tuona päivänä omat tunteet olivat niin voimakkaita, että ne piirtyivät varmasti pysyvästi sydämeen.

      Poista
  12. Ihanaa hääpäivää näin vähän jälkijunassa ❤️ Meillä tuli vasta 4 vuotta täyteen mutta yhteiseloa sitäkin runsaammin :) Ihana hääpäivämenu ja erityisen ihana kakku! Terkut tekijöille 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati ♥ Jostain syystä meillä hyvä ruoka tuntuu aina kuuluvan juhlaan :)

      Poista