Vuosien odottelu kannatti. Pähkinäinen, rapea pohja tekee tästä kakusta hieman erilaisen kuin normaalista juustokakusta. Kakku on juuri sopivan makea, ei liian makea, ja ihanan marjaisa. Tuleehan siihen melko paljon mustikoita.
* * * * *
MUSTIKKAUNELMA
POHJA:
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
TÄYTE:
5 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua liivatteiden sulattamiseen
3 munanvalkuaista
2 dl vispikermaa
3 keltuaista
2 dl ruokosokeria
300 g Philadelphia-juustoa
250 g mustikoita
Sekoita keskenään pähkinärouhe, kaurahiutaleet, vehnäjauho ja ruokosokeri ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele taikina leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuokan pohjalle ja nosta taikinaa jonkin verran myös vuoan reunoille. Tee foliosta vuokaan taikinan päälle kaulus, jotta taikina ei pääse valumaan reunoilta pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa yhdessä kulhossa munanvalkuaiset, toisessa kerma ja kolmannessa kulhossa 5 minuuttia keltuaisia ja sokeria.
Lisää Philadelphia-juusto keltuaisten ja sokerin joukkoon ja vatkaa vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon myös sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet. Lisää mustikat (sulata ja valuta suurin mehu pois ennen lisäämistä jos käytät pakastemustikoita). Kääntele lopuksi varovasti joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Koristele mustikoilla ja valkosuklaalastuilla.
* * * * *
Saapa nähdä minkälainen viikko meillä on edessä. Jatkuvatko pakkaset ja talvikelit, vai pääseekö aurinko taas jatkamaan kevään tekemistä...
Rentouttavaa sunnuntain jatkoa!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti