perjantai 31. tammikuuta 2014

Ruokaviikko, ideoita arkiruokaan

Kuten moneen kertaan on todettu, on arkiruokaan joskus todella vaikea keksiä vaihtelua. Ihana Projekti Verkaranta -blogi listasi ehdotuksen ruokaviikoksi 17.-23.1. ja ostoslistan siihen. Tuo lista löytyy Projekti Verkarannan Facebook-sivulta klik. Lupasin julkaista tänään oman jatkoni tuolle listalle ja tässäpä tämä.


MAANANTAI 3.2.
Maukaslieminen siskonmakkarakeitto

TIISTAI 4.2.
Uuniriisiä ja broileria

KESKIVIIKKO 5.2.
Munakoiso-parmesaanivuoka

TORSTAI 6.2.
Lihamureke ja perunaviipaleet uunissa

PERJANTAI 7.2.
Ruishampurilaiset

LAUANTAI 8.2.
Wasabilohi

SUNNUNTAI 9.2.
Stifado


OHJEET JA TARPEET:

MAANANTAI
Siskonmakkarakeitto
Keitä perunoita ja keittojuureksia tarvittavalla määrällä lihaliemikuutioita maustetussa vedessä. Puserra joukkoon siskonmakkarat ja anna porista vielä kymmenisen minuuttia. Lisää loppuvaiheessa vielä rasia (tai puolikas riippuen keittomäärästäsi) tuorejuustoa. Perheemme suosikki on valkosipulituorejuusto. Vinkki esim. kotiäideille: Sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle kun perunat ja kasvikset kiehuvat. Voit antaa keiton hautua kypsäksi vaikka ulkoilujen ajan. Sen jälkeen jatka normaalisti makkaroiden ja tuorejuuston osalta.

TIISTAI
Uuniriisi ja broileria
Tästä teen viikonloppuna oman postauksen. Linkki reseptiin tulee löytymään myös tästä reseptin julkaisemisen jälkeen. // EDIT 2.2.2014 Linkki Uuniriisiä ja broileria -reseptiin.

KESKIVIIKKO
Munakoiso-parmesaanivuoka
Suosikkikokkini Sikke Sumarin mukaan. Resepti löytyy mm. täältä klik. Pssst. Ei kerrota Sikelle, mutta olen monesti arkena oikaissut ja käyttänyt valmista yrttimaustettua tomaattimurskaa ja sekin toimii hyvin - ja nopeuttaa ruuan valmistamista. Toki tuon tomaattikastikkeen voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä viikonloppunakin...

TORSTAI
Lihamureke ja perunaviipaleet uunissa
Tee normaali lihamureke leipävuoassa. Omaan vuokaamme sopiva määrä on 800 g jauhelihaa ja kun teet tuollaisella määrällä, riittää siitä täytteeksi perjantain ruishampurilaisiin.

Perunaviipaleet uunissa: Viipaloi jauhoiset perunat n. 5 mm paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne uunipellille, pirskottele päälle öljyä ja mausta esimerkiksi perunamausteella. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kuva perunoista on tämän postauksen alussa.

PERJANTAI
Ruishampurilaiset
Paahda ruisleipäviipaleet joko uunissa tai leivänpaahtimessa. Leikkaa täytteeksi viipale lämmitettyä torstain lihamureketta. Täytä ja mausta hampurilaiset oman makusi mukaan. Kaveriksi sopivat esimerkiksi: tomaatti, suolakurkku, majoneesi, ketsuppi, sinappi, sipulirenkaat, salaatti...

LAUANTAI
Wasabilohi
Ohje löytyy Habanerokitchenin blogista, klik. Oma postaukseni reseptiin liittyen löytyy myös, klik.

SUNNUNTAI
Stifado
Ohje löytyy Pirkan sivuilta klik. Myös tästä olen tehnyt omankin postauksen aikaisemmin. Se löytyy täältä klik.


Vieläkö löytyy halukkaita liittymään tähän rinkiin? Jos kirjoitat itse blogia, niin nappaa ihmeessä koppi ja liity mukaan; kerro oma ideasi viikon ruokalistaksi. Jos halukas jatkaja löytyy, niin voin vaikka perustaa ruokalistaringille oman Facebook-sivun. Kootaan sinne kaikki listat Projekti Verkarannan listasta alkaen. Jos tuo ryhmä syntyy, niin tulet löytämään FB-ryhmän osoitteen täältä blogistani.

Joka tapauksessa, vinkkaa kommentteihin enemmän kuin mielellään oma helppo arkiruokareseptisi. Niille on kovasti tarvetta!

Mukavaa ja rentouttavaa viikkistä!
Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hienoa! Onneksi sulla riittää varmasti ideoita, vaikka pihistinkin jo wasabilohesi... ;)

      Poista
  2. Piti jo aiemmin kommentoida, mutta yhtäkkiä muistin etten sitä ollutkaan vielä tehnyt. Iso kiitos, kun lähdit tähän mukaan, voisin vinkata tästä vielä meidänkin puolella, niin saataisiin rinkiä pystyyn pidemmäksi aikaa! Ja menee ehottomasti tämä toteutukseen, vaikka nyt vähän myöhässä, mutta huomiselle kauppareissulle tän ehdottomasti tulostan mukaan!!

    Kivaa loppuviikkoa sinne teille :)

    Ja PS. Nuo bamburätit on loistavat, kiitos myös kun jaoit niistä ohjeen. Aion kokeilla minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiitellä - kiva, että aloitit! Vinkkaa ihmeessä teidänkin puolella jatkosta. Olen perustamassa vielä FB-sivun ruokaringille. Toivotaan, että monet bloggaajat innostuvat ja saadaan tehtyä tästä pidempi jutska. Neulomusiloa ja mukavaa viikon jatkoa sinne Verkarantaan!

      Poista
  3. Anu, bongasin blogisi ja nappasin heti tästä idean. Olinkin itseasiassa lukenut Projekti verkarannan vastaavan postauksen mutta unohtanut koko asian tässä remonttihärdellissä.
    Alla linkki Ruoka-viikkooni.
    Luin jo yöllä urakalla vanhempia tekstejäsi. Ihanaa!

    Leppoisaa sunnuntain jatkoa!
    R&T ;)

    http://rosmariinijatimjami.blogspot.fi/2014/02/ruoka-viikko.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait inspiksen! Kävinkin jo heti kurkkaamassa ruokaviikkosi ja sieltä löytyi taas hyviä vinkkejä meidän seuraavaan viikkoomme. Kiitos. Sunnuntain jatkoa sinnekin! Niin ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti en vienyt pahasti yöuniasi ;)

      Poista