keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Anjovisvinaigrette - ja taas lähti kieli

Olen selvästi alkanut bongailla salaatinkastikkeita. Minä, joka olen jo vuosia käyttänyt salaateissa kastikkeena lähes yksinomaan oliiviöljyä. Taas löytyi kastike, joka jo ruudulta katsottuna sai suupielet kostumaan.


Caesarsalaatti on yksi kestosuosikkini ja tämä kastike vie ajatukset samaan suuntaan. Kastike löytyi Onko nälkä? -blogista. Samasta blogista tallentui muuten kirjanmerkkeihin aika monta muutakin reseptiä. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa tuota blogia, jos et ole vielä aikaisemmin tutustunut siihen. Bonuksena hyville resepteille ovat aivan superihanat kuvat.

Jaa mikäkö se kastike sitten on. Anjovisvinaigrette. Chef Jones oli valmistanut sen rustiikin kanasalaatin kaveriksi. Minä tein sen vihersalaatin kastikkeeksi: erilaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua, rosmariinia, krutonkeja ja parmesanlastuja.



Sain kastikkeen valmiiksi ja maistoin. Pieni pettymys: tässäkö tämä nyt on. Mutta hei, mikä puuttui - no se salaatti. Ja sen jälkeen: mmmmm.... aivan täydellistä. Pettymys on viimeinen sana, joka tässä kohtaa tulee mieleen. Jos marraskuinen salaatinkastike vei kielen, niin samoin teki tämäkin. Onneksi ihmisen kieli on selvästikin uusiutuva luonnonvara ;) Parmesanjuusto ja rosmariini täydensivät kastikkeen makuja salaatissa erinomaisen hienosti.


* * * * *
 
ANJOVISVINAIGRETTE
1 sitruunanmehu + hieman kuorta raastettuna 1tl sokeria 4 anjovisfileetä + pieni loraus lientä purkista n.3/4dl hyvää oliiviöljyä 1/2 yksikyntinen valkosipuli raastettuna (suolaa tarvittaessa)
Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä. 

* * * * *
Alkuperäisen reseptin löydät Onko Nälkä? -blogista klik. 
Kiitokset Chef Jonesille!

Ruokailun jälkeen suuhun jäi kastikkeesta niin ihana maku, että en halua ihan äkkiä laittaa suuhuni yhtään mitään. Siinäkin mielessä siis mahtava kastike tammikuun kevennyksiin. Katsotaan, miten illan hammaspesun kanssa käy :)

Mukavaa iltaa!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik

4 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa (ja näyttää) todella herkulliselta! Mitä enemmän kevääseen mennään, sitä useammin tulee korvattua päivällinen salaatilla, joten hyvä kerätä näitä herkullisia vinkkejä talteen nyt jo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se todella myös oli! Jotenkin tuntuu, että koko salaatti on ruokaisampikin kun siinä on enemmän voimakkaita makuja.

      Poista
  2. Vou,vahingossa eksyin tähän juttuun. Kiitos ja kiva kuulla että tykkäsit kastikkeesta sekä blogista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit! Kuulostiko salaatinkastike niin hyvältä, että halusit tulla kurkkaamaan ;) Tervetuloa uudelleenkin!

      Poista